top navigation

HOME TUTORIAL TIPS & TRICK RECIPE REVIEW CONTACT

Wordless Wednesday #59 : Don't Judge!


Read More

Tonton / Download Drama Dia Bidadariku


Dia Bidadariku adalah drama arahan Aziz M.Osman. Drama ini menggantikan drama Urusan Hati Cik Drama Queen dengan menampilkan pelakon Erra Fazira, Hisyam Hamid, Norman Hakim, Tisha Shamsir, Raja Ilya dan ramai lagi.

PELAKON :

Erra Fazira sebagai Suri
Hisyam Hamid sebagai Ammar
Norman Hakim sebagai Ridzal
Tisha Shamsir sebagai Qaseh
Salina Saibi sebagai Rita
Dian P. Ramlee sebagai Maryam 
Wan Raja sebagai Khalif
Raja Ilya sebagai Suzanna

SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU :

Drama ini mengisahkan tentang  Suri, lakonan Erra Fazira, andartu yang hatinya telah  tertutup apabila putus tunang 15 tahun yang lepas. Tiba-tiba sekarang bekas tunangnya Ridzal (Norman Hakim) yang psiko  telah dia datang kembali untuk merebut cintanya. Disamping itu muncul seorang jejaka bernama Ammar lakonan Hisyam Hamid yang ingin cuba untuk memenangi hati Suri. Dapatkah Ammar untuk mendapatkan cinta Suri yang telah lama dingin.


Read More

#BEAUTYREVIEW : NYX Soft Matte Lip Cream (San Paolo)


Hi everyone! Its monday, yeay! I'm going to review about NYX Soft Matte Lip Cream today. I totally in love their lip cream collection because it has variety of shades. NYX is one brand that offers great quality products at really affordable prices. Do you have their lip cream? If not, you need to try one. Without further ado, let's start this review now!



Packaging :

It comes in a handy and lightweight plastic tube packaging with a black cap. It has the product description and ingredients mentioned on it.

Scent :
It has a nice sweet vanilla scent.



Colour : 
It comes in 34 delightful shades. The shade that I have is San Paulo. Very pretty rosy pink colour. 


Applicator/Wand :
The applicator is a doe foot and it comes with a lot of lip cream at times so I need to swipe it off before applying on lips. It is easy to hold and control while using it.


Texture :
The texture is very smooth, creamy and pigmented. They last about 5-6 hours without smudging or smearing and I need to apply it back.

Impression :
I've been using Amsterdam before this but I found this one fit my daily looks too. What I like about NYX, they're very very affordable. I bought this lip cream at Sephora stores for only 33MYR which is cheaper than other brands. The quality is good and it has a lot of beautiful shades. It doesn't last long but I'm okay with it because I like the texture of this lip cream.


Hope you enjoy this review! Thank you for reading~

Until the next post, stay gorgeous~

Read More

7 Cara Membuang Kotoran Degil

Hi semua, hari ni kak min nak ajar cara untuk hilangkan kotoran degil macam minyak, lipstick, dakwat dan sebagainya. Kak min belajar dari google jugak ni, try and error gitu. Kalau menjadi, kak min bersyukur, kalau tak menjadi, kak min google lagi. Biasanya, kak min suka makan makanan berminyak macam kari, gulai kurma dan sebagainya, sebab tu berat kak min tak pernah turun kesan dari makanan berminyak tu. Bukan setakat berat, tudung kak min pun cuba nak naikkan berat dia, jadi dia cuba menyerap minyak kari tadi tu. 

Untuk hilangkan kotoran dari minyak :

Untuk hilangkan kotoran dari kopi :

Untuk hilangkan kotoran lipstick :


Untuk hilangkan kotoran dari dakwat :

Untuk hilangkan kotoran dari kosmetik :

Untuk hilangkan kotoran dari deodorant :

Untuk hilangkan kotoran dari peluh :



Korang ada tak tips untuk hilangkan kotoran? Jom kongsikan dengan kak min di ruangan komen.
Read More

#RESIPI : Sambal Kicap Mudah


Bahan-bahan:
- 10 biji cili padi
- 1 sudu besar bawang putih
- 1 sudu kecil gula
- 1/4 kicap manis

Cara-cara: 
1. Blend kesemua bahan-bahan.

sumber
Read More
728 x 90