A Field Trip To Sungai Congkak :))

December 18, 2012



Assalamualaikum...

Phewwwww, dah lama gila xupdate.. memang busy ataupun bajet busy ataupun xde idea nak update pon boleh.. hahaha.. serius rindu gila nak jadi blogger serius macam dulu dulu, tapi sekarang dah tak pandai nak susun ayat dah. anyway, hari ni nak share pasal pergi field trip untuk tangkap serangga dekat sungai congkak untuk kelas Dr. Azura. very long way to go :)) A start for a trip.........



semua dah ready dengan net, xsabar baq hang.. 


serangga yang dah ditangkap akan diletakkan ke dalam container ni bagi dia pengsan. sorry insectoooo :)


semua dalam perjalanan mendaki bukit, errr, pakcik yang jadi ala ala captain suruh buat barisan, jalan dua dua.. errr.. penat T.T 




in the moment kitaorang smpai ke puncak, ade air terjun.. memang best gilerrrrr.. ade lawatan dari skolah rendah ape tah.. dorang kemain lagi enjoy mandi manda.


ini adalah salah satu insect trap yang kami gunakan



waktu makan :)) 



macam macam jenis serangga and yang gambar bawah sekali tu memang epic gila.



Sape yang amek subjek serangga ni memang korang patut pergi kawasan kawasan hutan camni, memang korang akan dapat macam macam jenis spesis serangga, yang endangered pon ade. Sebenarnya suka pergi trip macam ni tapi part yang paling xsuka part yang pacat, ulat bagai tu.. memang xdapat nak lari dah sebab nama pun hutan kan? hrmmm.. just be strong sebab kita tengah menimba ilmu..

kitaorang bertolak pada jumaat malam dan bali pagi ahad. kat sane ade macam hostel yang disedia. errr, bukan 5 star tapi boleh tahan lah.. kalau ade penyapu, sila bawak.. hahaha :))

You Might Also Like

2 comment

  1. best nya dapat pergi hutan tgk serangga pelik-pelik :)

    ReplyDelete
  2. hihi.. thanks.. mmg best. ade air terjun boleh mndi manda

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM