Dorani Homestay - Program Anak Angkat :)

December 19, 2012


Assalamualaikum :))

hihihihi.. lepas satu trip, datang lagi satu trip.. kali ni, program yang dianjurkan oleh majlis tertinggi mahasiswa kolej , UPM.... aku sekali lagi merantau ke negeri orang tanpa segan silu nya, DORANI HOMESTAY. program ni macam ala ala program anak angkat, tapi memang program anak angkat pun, bukan ala ala dah.. mula mula tu, xdapat bayangkan macam mana nak jadi anak angkat sebuah keluarga yang langsung tak dikenali, serius.. =.= tapi sebelum tu, let start our journeyyy :))




pandangan dari dalam bas.. hahaha... kawasan sawah padi yang sesuai bagi orang yang suke stress xtentu pasal sebab kawasan ni sangat tenang, sangat luas mata memandang. datang lah dorani u olls :))


majlis perasmiaan oleh empunya homestay.. dah lama dorang usahakan homestay ni kalau xsilap tahun 1999 ke 2000 brapa. lupe T.T lepas saje ucapan tu, kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk sebuah keluarga, aku, kak.izi, kamsiah, aziz dah jadi adik beradik tiri. wkwkw ;)





disebabkan adik tiri yang baru bernama ijad sangat lah berbudi pekerti, dia bawak kitaorang pergi pantai, wuwuwuwu.. kumpulan lain xdapat pergi pun.. ;p 


majlis menanam pokok tanda penghargaan dan perasmiaan di masjid nurkasih. orang kate masjid ni la jadi tempat penggambaran nurkasih.. errrr.. ak xpasti sangat punn...


aktiviti waktu petang adalah menggagau ikan keli di dalam sawah ni ha. mampu???? best gileee tapi part yang tak best,  tanah sawah tu boleh buat kulit gatal gatal.. hrmmm.. 


adik ijad :)) hero baqhang


aktiviti malam dengan kuda kepang.. oh wow, aku first time tengok n first time cuba benda ni.. dan yang best yang tolong ajar aku menari kuda kepang tu, pehhh,, pakwe muka pan asia. hensem la anak sapa tahhh...T.T


aktiviti sebelum balik UPM, batik canting. 




majlis pemberian cenderahati kepada keluarga angkat :))


tau ni apa? hahahaha... 



membeli belah kerepek KASMIRAH. 


sedikit taklimat mengenai pembuatan nata de coco :))


so, siapa siapa yang rasa macam xde tempat trip yang korang nak pergi. pergi lah dorani homestay, korang xkan menyesal lah.. bukan setakat gagau ikan dengan kuda kepang. night walk, main wau, tangkap belut dan macam macam lagi lah, smua nya aktiviti kampung yang sangat susah nak cari sekarang.. keluarga angkat pun best, siap ade wifi lagi dekat rumah dorang. so, thanks mak abah n ijad :))




You Might Also Like

8 comment

  1. wahh , bestnya dpt rasa suasana kat kampung

    ReplyDelete
  2. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete
  3. hye. saya skrg sedang survey tmpt2 utk membuat program anak angkat. if u dont mind, boleh saye tahu, brape bayaran yg dikenakn kpd peserta program ni? dan berapa kos keseluruhan yg dikeluarkn oleh U? jika awk tahu lah. pleasee pleaseee reply to me. thanks :)

    ReplyDelete
  4. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete
  5. kalau xsilap byr xlebih rm 30.. program ni under kolej, xpasti pulak kolej klua kan bpe,, tapi mostly pnajaan pun main peranan besar...

    ReplyDelete
  6. dorani sg besar ke ? haha kampung kuuuuuuuu ! dekat ngn kampung nenek

    ReplyDelete
  7. ye ke? sabak bernam kot,,lupee... hihi

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM