TUTORIAL 22 : CARA DAFTAR dan PASANG NUFFNANG

September 11, 2011


hihihi...psstttt...earning saya ciput je..picit nuff la sikit
wahai kawan kawan yang budiman... :)


okey mari mulakan ye... :) saya ajar sampai termuntah muntah korang baca tutor ni...


1)mula mula sekali kena masuk laman web NUFFNANG


2)lepas tu...klik dekat SIGN UP..



3)kemudian,dia akan keluar SIGN UP as BLOGGER or ADVERTISER kan?so..kita pilih BLOGGER lah...



4)isikan semua form yang dorang nak...pastikan semuanya betul..alamat,nama,i/c no..jangan tipu tipu..


5)TICK semua yang ada kat situ :) hihi..lepas tu tekan SIGN ME UP!



6)selesai dah cara sign up..! lepas tu,tekan la HOME..*korang picit gmbar Home ni pun tak pe..saya dah buat backlink



7)masa untuk LOG IN pulak..



8)lepas je LOG IN. korang kena klik GETTING STARTED..


9)then,baca GETTING STARTED! kita mulakan dengan langkah pertama yang dia suruh isi BLOGGER BIO kan? isi dengan ikhlas...haha...bukan susah pon soalan dia kan..


10)kemudian ke BLOGGER MANAGER..kalau ada 2 blog,isi aje..okey?


11)klik pula ADD ADS...ini untuk pasang iklan nuffnang...



12)okey...lepas je buka add ads,cari macam gambar kat bawah ni ea..sila klik BLOGGER! supaya korang tak termuntah muntah baca tutorial saya ni...so,korang baca tutorial NUFFNANG,lagi SENANG..








SEBARANG PERTANYAAN,BOLEH LAH DI BUAT DI KAUNTER KOTAK KOMEN KAT BAWAH NI..hahaha...



p/s : email dan password untuk sign up tu,saya rasa better guna email blog..elak dari sakit LUPA..kang lupa susah pulak..








You Might Also Like

0 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM