aku terlupa pulak....... MALU weh!

January 17, 2012





assalamualaikum..


aku sebenarnya tak tahu nak post ape... sebab dah lama xupdate.. so otak jadi senget sikit, seriously no ideas how to start blogging now... lagi pun broadband ini sangat lembap so agak payah nak menLOADING kan segala jenis website... urgh -.-"


ohh... semalam aku pergi pasar malam dengan mak aku, rindu dekat pasar malam walaupun xbanyak jenis makanan pun, so just walk around...  aku beli nasi dagang sebab dekat perantauan (bajet dok oversea kunun) xde nasi dagang dan agak lama jugak la aku mengidam nak makan nasi dagang gulai ayam kampung...


lepas beli segala jenis nasi untuk family aku, aku pun jalan jalan ... ternampak pakcik jual kurma,teringin nak merasa kurma la pulak sebab hari tu makan kurma kawan.. lebih dari orang pregnant,adoii.. mak aku tanya harga semua jenis kurma kat situ,, lastly dia merasa kurma kurma sekalian tu... tetiba aku pon nak try jugak..


" boleh tak nak try kurma ni? " aku kata
" eh,boleh... rasa lah " pakcik kurma kata


aku baru je gigit kurma tu, tak telan lagi okey..lepas tu, tiba-tiba je aku terlompat lompat pergi belakang mak aku... pakcik jual kurma tu terkejot tengok reaksi aku macam tu.. maybe dia fikir, kurma tu rosak ke ape ke..


" bakpo(kenapa) ? " mak aku tanya
" poso(puasa) laaa...xingat " aku jawab


then, mak aku pon bagitahu pakcik kurma tu yang aku ni tettttt...  bla.bla.bla.... cis,malu betol -.-"





You Might Also Like

6 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM