Tonton / Download Drama Cik Serba Tahu


Drama Cik Serba Tahu diadaptasi daripada novel karya Syamnuriezmil. Sebuah drama terbitan Orangetree Production arahan Shuhaimi Zulkefli. Dibintangi oleh Remy Ishak, Sari Yanti, Zarul Umbrella, Iedil Putra dan ramai lagi.

PELAKON :

Remy Ishak sebagai Carl Adham
Sari Yanti sebagai Aerna Isyqee
Zarul Umbrella sebagai Azhar Bunyamin
Iedil Putra sebagai Azhar Benyamin
Ilya Buang sebagai Ismail Hitam Interpol
Aishah Ilias sebagai Dylaila
Mona Allen sebagai Maira
Isya Riana sebagai Sarah
Dynas Mokhtar sebagai Kak Chaq
Syazuwan Hassan sebagai Riduan
Ako Mustapha sebagai Dato Azli


SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU :

Berbagai usaha yang dilakukan oleh Carl Adham untuk memikat hati Aerna, namun Aerna sukar menerima cinta dari Carl Adham sedangkan mereka baharu sahaja berkenalan. Memandangkan Carl dengan tiba-tiba mengajak Aerna bertunang kemudian bernikah.

Rakan-rakan sekerja di pejabat menggelarkan Aerna sebagai Cik Serba Tahu kerana semuanya dia boleh tahu. Sebab benda yang diagak selalunya betul dan banyak rahsia yang dia tahu terutama rahsia Encik Ben dan Encik Bun.

Dan disebabkan serba tahunya itu, ayahnya bimbang jika anaknya itu terlupa tentang diri sendiri. Ayah Aerna nekad untuk mempercepatkan perkahwinan anaknya dengan sesiapa saja yang gentleman asalkan Aerna terbuka hati untuk menerima cinta. Adakah dengan mudah Aerna dapat menerima pilihan ayahnya? Adakah Aerna akan bersedia membuka pintu hatinya seperti yang dipinta oleh ayahnya?

You Might Also Like

0 comment

Terima kasih :)

728 x 90