Bahan-bahan :
5 biji telur
1/2 cawan gula Halus
2 cawan tepung gandum
1 camca Teh Baking powder
1 cawan susu pekat
1 sudu Besar Ovallate ( jangan kedekut )
1 cawan minyak masak
Pewarna & perisa
Cara-cara :
1) Pukul telur bersama gula dan ovallate hingga kembang.
2) Masukkan susu pekat dan garam secubit. Pukul lagi
3) Masukkan minyak masak dan perisa sambil dipukul supaya adunan bergaul rata.
4) Akhir sekali masukkan gandum bergaul rata.
5) Selepas itu, bahagikan adunan kepada 3 warna.
6) Nakar pada suhu 170 darjah selama 40-45 minit, atau sehingga masak.
Sumber
4 comment
sedapnyaa, nampak gebuu..
ReplyDeletefirst time dengar pasal kek minyak..nampak macam sedap.hihi
ReplyDeletesedapp ..selalu jugak buat kek minyak
ReplyDeletePernah buat jual dulu, hahahaha, sepotong singgit.
ReplyDeleteTerima kasih :)