kisah 2 ekor "BURUNG"

July 14, 2011



hari ni ade kisah best :)
sila bace untuk lebih mendalami :)
terima kasih :)
mungkin kita juga mendapat pengajaran..kn?




seekor burung didapati mengalami sedikit kecederaan..dan meminta pertolongan :)


 
kemudian,datanglah pasanganya untuk memberi bantuan...namun..

burung yang tercedera itu semakin lemah dan..................mati di tempat kejadian ..:'( isk3..

 
pasangannya cuba memberi respon untuk si cedera utk bangun...sambil berteriak..*bangun!!jgn tinggal daku...* malangnya...si cedera telah tidak bernyawa


 burung itu masih tidak berganjak dan tetap berteriak memanggil pasangannya yang telah mati...... :'(   isk3... *mesti pasangannya kate...''sape yang buat ni??!! siap la kaw kalau aku tahu sape yang buat ni sume..mmg xaman la!"

setelah berusaha sedaya upaya,burung itu akhirnya berhenti dan terpaksa menerima hakikat yang pasangannya telah mati..... *smoga jumpa psgn baru :)




moral of the story:

-kalau haiwan mengerti kaseh syg..apatah lagi manusiayang ada akal dan hati .. :)

-sayangilah orang disekeliling anda kerana sesungguhnyakita tidak tahu ajal dan maut itu semuanya ditangan ALLAH.




p/s : sad ending :(
*credit to google dan abunawaf.com
*korang ni...kalau ade "burung" je..laju je ea..haha

You Might Also Like

36 comment

  1. nice entry!kiut stiori...but sedih jugak..huhu... ;D

    ReplyDelete
  2. sweet nyeeee mereka ...! kiut sangat .. jelesh ! ^__^

    ReplyDelete
  3. seriuz gamba num 2 3 n 4 tu nmpk cam brung tu gadooo. nk tunjuk spe lg kuat. n gamba ke 5 tu, brung yg hidup tu menjerit "yes! aku lah burung yg plg kuat!"

    ReplyDelete
  4. tahtah,

    burung tu yang bunuh pkwe dia tak ?

    sebab pakwe dia main kayu empat belas.

    ReplyDelete
  5. burung pon ade perasaaan :)

    ReplyDelete
  6. hanif : burung mmg slalu bertukar pasangan pe...manusia pon same kan? hihi

    ReplyDelete
  7. wah.. pnuh bmkna hehehe..
    btw, sy da folo awk hehehe

    ReplyDelete
  8. Cuma manusia tu sendiri yang kadang² berperangai mengalahkan binatang yang paling kejam...

    ReplyDelete
  9. eh cite die comel tapi tapi cam sedeyh T___T HUHU. adeeb follow sini k :)

    ReplyDelete
  10. sempat tangkap gambar detik2 yg sdeh erk..ksian burung tu..mnangisi kematian kkaseh die~

    ReplyDelete
  11. uwaaaaaa...nape sedih sgt...
    tgk tgk..burung pun berperasaan..
    inikn lagi manusia kn...
    cewahhh
    pandai aku berkata kata..hahahaha

    ReplyDelete
  12. cuak aku bro...memang sedih la cite ni..

    ReplyDelete
  13. sedih2.....kesian burung tu...

    ReplyDelete
  14. sedeynye..cik still awu je..benti nangeh..
    bca entry ni..lg2 la..sayu hati ni..huaaaa...
    kasih syg yg Allah ciptakan sungguh indah

    ReplyDelete
  15. hargailah setiap masa, setiap detik bersama mereka yg tersayang, kerana mungkin isok mereka sudah tiada.. masa itu sgt berharga..

    ReplyDelete
  16. betol tu..hargai lah mereka yg masih ada :)

    ReplyDelete
  17. ala siannye.
    macam die lak yg bunuh burung satu lagi tu..huhu

    ReplyDelete
  18. yeah,,binatang pon punyai kasih sayang ,,pe tah lagi kita manusia kan,:)

    hehe ,nice entry,,^^

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. sedih nye... haiwan pon mengerti erti nye apatah lagi kita manusia..kan

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM