ZAMAN BUDAK BUDAK SEKOLAH 80/90 an...

July 18, 2011



zaman zaman dulu xsame dengan zaman zaman
sekolah sekarang...yelah..sekarang semua dah berubah.



1)dulu kalau nak pergi sekolah BAWAK DUIT RM1/2 sebab..air 20-50sen je...nasi ade yang 70sen,ade yang RM1.tapi bergantung lah pada sekolah masing masing...kuih kadang kadang 10-20sen sbijik.


2)dulu ade RMT kat sekolah....walaupun makanan xberapa best,tapi budak budak yang berduit pun tetap pergi join sekali...xpham betol sy..


3)dulu kalau pegi library bukan main laju,sebab nak skip belajar..HAHA..padahal pegi library tgk gamba,buat sepah buku...kalau ade PROGRAM NiLAM..library sesak,sebab semua nak pinjam buku..sebab nanti ade hadiah...HAHA



4)zaman dulu dulu...cikgu suka sangat dengan pembaris kat atas tu..."PEMBARiS PANJANG WARNA KUNING"....haha...slalunye,kene la pukul tapak tangan 2/3 das.


5)zaman dulu dulu...saya dan kawan kawan xpernah bagitau parent kalau kene cubit ke,pukol tapak tangan ke,or whatever denda lah..sebab kitaorang tahu,,tu mmg salah kita sebagai murid kan..TAK MACAM SEKARANG Ni...sebok je na gtau mak,*pasal kene rantai tu..merokok kan xboleh..pftttt! HAHA


6)dulu ade LIST BUKU BUKU kalau ade orang datang nak jual buku kat sekolah...kita pon tanda la buku yang kita nak,tapi tanda je lebih..beli buku tak pon..HAHA :)




7)slalunye ade pakcik JUAL SATAY,JUAL ESKRIM,JUAL COLEK BUAH abes waktu sekolah kan...semua pegi serbu situ je..murah sangat mase tu...





8)kalau ade KEDAI KEDAI kat depan tu..mesti ade jual aiskrim cam kat atas ni kan? kalau yang rumah dekat tu,rilek je balik makan aiskrim tu dengan kawan kawan..haha..best kan?



9)kadang kadang beli TORA,DENDANG,JOJO..ntah ape lagi..xigt dah..buka bukak ade mainan kecik dengan biskut disaluti coklat sekali...kalau parents datang ambil,sibok je nak tunjuk tunjuk kat adik..


10)dulu pon ade BCG,semua dah takot nak kene cucuk...ade sampai nangis nangis..padahal bukan sakit sangat..tahan la sikit...manja sangat sampai nangis tu..emh3


11)kalau ade perhimpunan..mesti suka kan? sebab mase tu boleh buat "COPYPASTE" kerja meniru homework..HAHA...budak yang dah siap homework TUKANG CHECKLINE,takot takot pengawas atau cikgu round.. :)


12)dulu guna KAPUR,xmacam sekarang guna MARKER PEN..dulu best la main patah patah kapur lepas tu lempar kat kawan..sekarang mane bole maca tu..kan? HAHA


13)dulu selalu datang VAN MiLO tu...kita dah menunggu ni...biasenye sekali je seorang kan..sebab ramai sangat budak..tapi saya dengan geng pegi skali lagi..haha :)



14)dulu abeskan duit untuk benda kat atas tu...best kan?



15)dulu ade game macam ni je..xde game macam PS3 pon..tapi yang ni GAME PALING BEST.



16)kotak pensil pilihan zaman dulu...depan tu ade la gambar kartun SAiLORMoon









DAN BANYAK LAGI kenangan kat sekolah dulu kan? 
                            share la sikit sebanyak ye :)

You Might Also Like

34 comment

  1. waaa..rndu gila zman skulah dlu.

    ReplyDelete
  2. pmbaris kunig panjang uh.! ah! mmg BIG BOSS dah biase kne dah. xD

    ReplyDelete
  3. sme la kite...dlam seminggu tu ade la kne 2-3 kali..haha

    ReplyDelete
  4. hehehe.. samalah.. tapi bab duit blanje lain.. sbb sy duli g sekolah bawak duit blanje 50sen jer.. tu pun dah kire banyak.. dapat rmt.. yang 50sen tu tuk beli air.. tak pun kuih.. hehehe

    ReplyDelete
  5. bey krg j zmn skola kite.. haha
    tp base sy xsk mkn rmt. klo ad org jual buku pon jrg2 beli.. haha

    ReplyDelete
  6. rndu nye zaman sklh dlu2....:)
    part rotan tu best...huhu

    ReplyDelete
  7. ketam : betol tu...50sen da kire byk da

    toblerone : sy pon xske rmt,,mkn nasik lemak je hari2

    ReplyDelete
  8. zaman sek mmg bez...rindu sgt2 nk jd bdak2 skola blk...wuwuwuwu

    ReplyDelete
  9. sy tak dapat pon rmt..tapi sy selalu je pegi awl coz nk tlg mkn ntok org2 yg xdtg skola..haha..nanti boley jimat duit buat beli komik dragon ball..haha

    ReplyDelete
  10. nak jd budak skolah balik..rinduu..rindu nak main rebut tiang, main lawan pmadam..n macam2..

    n rindu nak kena baham pembaris kuning kat tgn nii...hehe

    ReplyDelete
  11. pule : sopmo gitu...haha :)

    cik dil : bab lawan pemadam tu yg power..haha

    ReplyDelete
  12. zaman sekolah dulu pernah bawak duit belanja 0.40 sen je ok. zaman sekarang tak cukup RM5 tak sah. masa sekolah dulu selalu je kena pulas perut sebab salah bagi jawapan Math. kalau zaman sekarang cikgu buat camtu, konfirm masuk surat khabar. penatlah nak menjawab kat balai polis.

    Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
    Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

    ReplyDelete
  13. suka main game tetris.
    kikiki! :)

    ReplyDelete
  14. wah..nak makan ais pop yg satu seposen 2..rindu gila..

    ReplyDelete
  15. hheeheh..tang pembaris panjang kaler kuning tu mmg memori la.. best gak kena dua tiga das.. tapi x penah gtau mak ngn abah..

    yep2~ bdak skang "kaki report"
    heheheh..padahal salh diorg..^^!

    sama2 kita perbaiki generasi baru..

    ReplyDelete
  16. copy keje skola tyme perhimpunan..
    hahha..
    teringat dulu2..
    best..!!
    :)

    ReplyDelete
  17. Zaman sekolah, saya dpt duit belanja 20 sen je... selalunya bwa bekal dari rumah, pastu makan brsama2 kawan...

    ReplyDelete
  18. zaman skula trendah sgt best!..penah jgk kena pembaris kt tgn, hehe.. pastu kalo g library brtugas..bila tak de orang main2 lam library lak:)

    ReplyDelete
  19. alaaaa rindunyaaaa :'(

    eh eh psl van milo tu yg paling best hahaha :3

    ReplyDelete
  20. same la..hehe..mcm ni la zaman sekolah dulu.. old skool..tp mmg best.. :)

    ReplyDelete
  21. rmt dengan susu percume..
    oh sem wooo!

    ReplyDelete
  22. rindu nye sume uh, .sjak msok sek.men x pnah kne pkul, .skunk nux tgOk bnde2 uh sume ssh, .

    ReplyDelete
  23. haha koleksi pen warna saya sentiasa bertambah-tambah,hehe

    ReplyDelete
  24. aah same2!!
    cik ana dulu pun bkn main lg rajin g library..konon2 buat program nilam la sangat..hik3



    aaaaaaaa rindunye zmn skolah dedulu!

    ReplyDelete
  25. same laa , sangat seronok , tapi byk sweet moments mase primary school , the best ever lahh :)

    ReplyDelete
  26. primary school mmg the best... :)

    ReplyDelete
  27. hoho..same je..kalau dulu suka beli tora..cokelat bulat2...hee~~

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM