Tutorial 65 : Letak Daisypath Dalam Blog

March 03, 2017


Senang ada daisypath ni, korang boleh tahu berapa umur korang, boleh tahu berapa lama korang dah kahwin dan macam macam lagi. Jadi, jom try buat satu, lepas tu letak dalam blog.

1. Mula mula sekali, korang pergi ke web ni >> http://daisypath.com/ dan pilih korang nak ticker mana, Birthday, Wedding, Anniversary......


2. Lepas dah pilih mana yang korang nak, dia akan keluar macam dibawah ni. Pilih saiz ticker yang korang nak. Siap pilih saiz, tekan Next.


3. Pilih pula scene kegemaran korang. Siap pilih scene, tekan Next.


4. Settle scene, pilih pula slider yang korang nak. Siap pilih slider, tekan Next.


5. Lepas slider, korang boleh tambah detail yang diperlukan, contohnya tarikh birthday, tarikh kahwin dan sebagainya. Siap letak detail, korang tekan Next.


6. Siapppp!!


7. Dashboard > Layout  > Add A Gadget > HTML/JavaScript

8. Letak kod HTML dibawah dan SAVE!


You Might Also Like

1 comment

  1. Baru tahu tentang daisypath ni.. dulu asyik nampak orang pasang ni je.. tapi tak tau macamana nak buat.

    Terima kasih.

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM