PENGALAMAN CAMPING PALING BEST!

August 23, 2011



saya nak cerita la sikit pasal kitaorang punya holidays....holidays kami bukan nya style rehat minda,layan angin sepoi sepoi,candle light dinner,tapi kami layan extreme camping...hahaha...serius best! camping ni la yang buat saya first time pergi JUNGLE TREKKING...hahaha....sebab saya tak suka sangat jungle trekking ni......kami memang usaha gila kumpul duit sebab masa tu dok kolej,dah la kolej tak ada mesin ATM..kami naik bus untuk ke kawasan camping di BUKIT LARUT,TAIPING...dah pernah pergi ke??? mula mula saya bajet camping tepi air terjun or dalam hutan..lastly,sampai je tempat camping...rupa rupanya...KAWASAN CAMPING MODEN! semua orang terkejut gila,macam tak da semangat je...sebab,kawasan camping tu ada tempat khemah,ada tandas bersih gila,ada store makanan,ada dapur masak...adessss -.-




kami mulakan dengan bekerjasama memasang khemah..tengok la,ada tempat khemah dia sendiri kan? korang nak camping,datang la sini...dah la tepi bukit,,,sejuk taw....kami dok 1 khemah 4 orang..
malam mula mula sampia memang selalunya tak dapat tidor,mungkin sebab excited sangat kot..



pencarian kayu api bermula...jungle style kan? hahaha....rajin betol dorang ni,,saya je yang malas sikit..



hidangan makanan feveret masa camping,padahal kalau dok kat kolej bukan main memilih kalau bagi makanan tak sedap.....nahhhh! nasi goreng dengan maggi goreng je...sebab kan kelaparan,makan je la..ni menunjukkan kami pandai masak okey! padahal ramai yang tolong tengok je..hahaa



ni pulak gambar masa tengah jungle trekking...i DONT LIKE IT! eiiiiiiii...pacat banyak gilaaaaaaaaaa....ada 1 part masa nak turun bukit,masa tu pulak ada pacat memang tengah aim gila dekat saya..korang pikir saya nak main redah gitu je? saya tunggu abang jungle trekking pergi buang pacat tu..hahahaha...padahal berpuluh puluh pacat dah naik badan saya..eiii..geli!!! 
*sy tak suka serangga yg tak ada kaki..(ambil ayat kawan)




next day,,kami pergi TAMAN TASIK TAIPING...saya tak tahu apa guna taman tasik ni...nak kata cemar tu,tak jugak..tapi orang tak ramai sangat laaa...kami snap gambar je kat sini...nak berenang,takut pulak..




kemudian,kami pergi ZOO TAIPING yang best ni...saya kurang sangat pergi zoo sebab bajet kenal semua haiwan dalam dunia ni...hahaha....best gila okey!saya naik kereta/lori/van yang bawak pengunjung pusing zoo tu,3 KALI !! hahaha...malas nak jalan weh...kan FREE of CHARGE...







part main game yang sangat best dan kelihatan macho je semua dalam gambar...turun bukit,naik bukit...dah la hujan,,adesss...slipar saya licin!



TAK SUKA PACAT!

You Might Also Like

8 comment

  1. bestnye camping.dh keje 3-4thn nie, tak bkesemptn pun nak wat aktiviti camtu.miss my uni!! huhu~

    ReplyDelete
  2. camping ? tak minat ouhhh , haha

    ReplyDelete
  3. untungla....
    aq skumpulan ngan ang..
    ada gmbar aden jugak nieh
    huhu rindu2

    ReplyDelete
  4. eee ada pacat ke? hahaha tp mcm best la tempat ni. btw beruk tu mcm cute je? hahaha

    ReplyDelete
  5. kau reti pasang kemah ke ? tangan mcm keras je.


    wahahahaha

    ReplyDelete
  6. kenape gamba kawan awk yg dok begayut tuh bole masuk gak?best friend eh?haha

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM