Download IELTS Practice Test

January 11, 2016

Assalamualaikum.



Annyeong kawan! Post kali ni just nak share tentang beberapa website atau tempat yang awak boleh dapatkan IELTS practice test. Actually, tengah struggle untuk ambil IELTS juga sekarang, going to further my study somewhere Insha Allah. Hoping for the best. So, dalam kekalutan mencari pelbagai bahan untuk menghadapi IELTS yang bukan calang calang orang boleh pass exam dengan band yang dikehendaki, banyaklah idea-idea yang dikikis dalam otak supaya dapat practice secara percuma.

Save budget sebab nak ambil IELTS bukan murah, RM750 (including GST for year 2016). Mahal bagi rakyat marhaen macam saya ni.

Dekat bawah ni beberapa senarai/list yang korang boleh layari untuk cari bahan IELTS dan download:


1. Scribd  (please log in)

  • Ada yang boleh download secara percuma dan ada yang tidak.

2. SlideShare   (please log in)


3. DxSchool

  • Memang terbaik, boleh download secara percuma di sini..

4. TakeIELTS

  • Practice dan format latihan dari British Council. Should Try!

5. IELTSBuddy
6. IELTSMaterial


Okay, kadang kadang ada orang yang lebih suka refer pada buku kan? Jangan risau, boleh cari di MPH ataupun MPHOnline dan order secara online jika tidak terdapat di kawasan awak. Setakat ni saya cuba cari di SMO dan POPULAR, dorang cakap tiada. Mungkin boleh cuba cari di SMO dan POPULAR di kawasan korang pula ya, mana tahu ada.

OK BYE




You Might Also Like

2 comment

  1. kita dulu amek ielts jugak, tpi belajar dgn buku jer, zaman tuh xreti lgi internet2 ni...haahaahhaah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku boleh fokus lebih. kalau buat practice online, memang hanyut ke lain. haha

      Delete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM