#MOVIEREVIEW : 10 Cloverfield Lane

August 04, 2016



10 Cloverfield Lane ialah filem psikologi fiksyen dan sains yang diarahkan oleh Dan Trachtenberg dan ditulis oleh Josh Campbell, Matthew Stucken dan Damien Chazelle. Filem ini telah berkembang daripada sebuah skrip bertajuk The Cellar di bawah pengeluaran Robot Bad, ia telah bertukar menjadi filem Cloverfield pada 2008.

Pelakon-pelakon :

John Goodman sebagai Howard
Mary Elizabeth Winstead sebagai Michelle
John Gallagher Jr. sebagai Emmett
Douglas M. Griffin sebagai Driver
Suzanne Cryer sebagai Woman

Sinopsis : 

Seorang wanita muda (Michelle) bangun selepas kemalangan yang teruk untuk mendapati bahawa dia dikunci di dalam bilik bawah tanah oleh seorang lelaki bernama Howard yang menegaskan bahawa dia telah menyelamatkan hidupnya dan memberitahu Michelle bahawa dunia luar tidak sesuai didiami berikutan malapetaka dahsyat. Oleh kerana Michelle ragu-ragu dengan Howard, wanita itu telah menentukan bahawa dia mesti melarikan diri walaupun macammana cara sekalipun. 



Aku macam kurang faham sikit dengan cerita ni sebab kenapa Howard kena buat perangai macam tu? Aku rasa macam tak perlu kot, kalau dia tak suka dengan dorang, dia patut bagi je dorang keluar dari tempat perlindungan tu. Yang satu lagi aku tak faham, tetiba ada alien tapi whole story cerita dorang duduk dalam shelter tu. Ntah, aku macam kurang sikit dengan jalan cerita dia.


Michelle memang dari awal lagi rasa tempat tu tak secure, dia cuba nak lari dari Howard.

Ni nama dia Howard, aku kategorikan watak dia sebagai misteri

Dorang sedar yang dorang kena lari dari situ dan dorang bincang macam mana nak lari.

Acid yang Howard guna untuk bunuh orang.

Lastly, alien entah ape ape.


Rating aku : 5/10
Rating imdb : 7.3/10 dari 112,459 penonton






You Might Also Like

3 comment

  1. hahahha, jalan crita macam mngarot je nihh

    ReplyDelete
  2. maigadd!!! cerita ni totally waste my time je tengok!
    memang sakit hati dan lepas habis tengok tu fikir...apa sebenarnya point dia??
    dan terus rate 2/10!! hahahahha
    alien?? pffth!

    ReplyDelete
  3. Ok.. tgk trailer dan baca sinopsis dekat wiki je..
    X tgk pun filem dia sebab banyak yang bagi low rating..
    memang tak berbaloi lah tgk.. kikikiki..

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM