Tutorial 51 : Cara Hilangkan Tarikh Dekat Post Tittle

November 25, 2016


Hi semua, hari ini nak ajar korang macam mana nak hilangkan tarikh dekat post tittle sebab kadang-kadang ada orang contohnya macam aku ni tak suka ada tarikh. Tapi benda ini ada pro dan con dia la sebab mungkin pembaca/viewer nak tengok bila tarikh entri post kita dikeluarkan, jadi dorang mungkin was-was entri kita mungkin dah lapuk ke ape kan. Semua bergantung pada blogger tu sendiri. Ada cara untuk tahu tarikh yang dipos nanti kita belajar okay? Jom start untuk tutorial ini dahulu!

1. Dashboard > Layout > Main

2. Kemudian, klik pada Edit di bahagian Blog Posts

3. Korang akan nampak macam dekat bawah ni.



4. Untuk hilangkan tarikh dekat post tittle, korang kena 'UNTICK' tarikh post.

5. Tekan SAVE selepas dah untick.

6. Jangan lupa SAVE ARRANGEMENT!

7. Siapppp

Selamat Mencuba

You Might Also Like

1 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM