Tutorial 42 : Tukar Icon Blogger Kepada Icon Comel

September 23, 2016


Hari ni nak ajar korang cara nak tukar blogger ikon kepada ikon yang lebih comel dan cantik, mengikut pilihan korang. Contoh? Tengok gambar dekat bawah ni. Senang je tutorial kali ni. Jommm.




1. Log in > Dashboard > Template  > Edit Html

2. Tekan Ctrl F dan cari kod ini :
 ]]></b:skin>
3. Kemudian, copy kod di bawah ni :
<link href='URL ICON' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>  
4. Paste di bawah kod ]]></b:skin>  tadi tu ye ..


Warna merah tu , korang tukarkan dengan URL icon yang  korang nak, atau boleh dapatkan di glittergraphic. Mungkin korang berkenan dengan icon dekat bawah ni, so copy je URL dia

http://dl8.glitter-graphics.net/pub/589/589228gtdzvf8onz.jpg

http://dl10.glitter-graphics.net/pub/434/434520u0hx81g10p.png

http://dl9.glitter-graphics.net/pub/438/438969azkmwb42oa.gif

http://dl3.glitter-graphics.net/pub/143/143213ma68uulaob.gif

http://dl.glitter-graphics.net/pub/426/426761g9j8bkgrwh.gif

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/644/644195ea6e65f5i0.gif


5. Preview, kalau dah puas hati, baru tekan SAVE!

You Might Also Like

1 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM