#RESIPI : Kek Pisang



Bahan-bahan:

4 biji pisang sederhana besar
3 biji telur sederhana besar
1 3/4 cawan tepung naik sendiri
1/4 cawan tepung jagung
1 cawan gula
1 cawan minyak
1 sudu teh soda bikarbonat
Secubit garam


Cara-cara:

1. Pukul telur dan gula hingga kembang.
2. Masukkan pisang yang telah dilenyek dan gaul.
3. Kemudian masukkan tepung dan gaul lagi.
4. Akhir sekali masukkan minyak dan kaup balikkan adunan hingga sebati.
5. Masukkan dalam acuan yang telah disapu sedikit marjerin dan dialas dengan kertas minyak.
6. Bakar hingga masak selama 45minit dengan api sederhana atau pastikan kek telah masak dengan mencucukkan lidi. Jika lidi bersih bermakna kek telah masak.

You Might Also Like

7 comment

Terima kasih :)

728 x 90