Bahan-bahan:
1 paket serbuk agar2 (11gm)
2 biji telur
4 cawan air
1/2 tin susu cair
1 cawan gula
2-3 sudu besar tepung kastad
1 tin fruit cocktail
Cara-cara:
1. Masak agar2 dengan air dan gula hingga larut.
2. Pukul telur dan campurkan tepung kastad, kacau rata dan ketepikan.
3. Bila campuran agar2 larut, masukkan susu cair. bila mendidih, masukkan campuran telur dan tepung kastad. masukkan fruit cocktal.
4. Masukkan kedalam loyang atau acuan disukai. sejukkan dan hidangkan.
Source : FB My Resipi
5 comment
waa nampak sedap tu... makan waktu panas2 ni mmg layanzz...
ReplyDeletesedapnya *_* /terliur pulak eh hehe/ anyway saya ada tag awak untuk satu giveaway. jemput join ya! http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2016/08/giveaway-1st-anniversary-blog-my.html
ReplyDeleteNmpak sedap. Mkn seju2 mmg tak ingat punyalah...
ReplyDelete#alamak.. Dlm pantang pulak. Tunggu ai habis pantang.. Hehe
teringat puding ni teringat best fren nenek saya buat. sedapnyaaaa... air tangan orang tua kan. sedap je. air tgn kita ni krglah sedap. haha :P
ReplyDeletemakn sejukkkk sedapnyaaa :)
ReplyDeleteTerima kasih :)