#MOVIEREVIEW : Deadpool

July 14, 2016




Deadpool adalah filem superhero Amerika yang diarahkan oleh Tim Miller, yang dihasilkan oleh Simon Kinberg dan Lauren Shuler Donner  dan ditulis oleh Rhett Reese dan Paul Wernick, berdasarkan watak Marvel Comics. . Dalam Deadpool, Wade Wilson memburu seorang lelaki  yang menyebabkan muka dia berparut dan mencari penawarnya. 

Pelakon-pelakon Deadpool :

Ryan Reynolds sebagai Wade / Deadpool
Karan Soni sebagai Dopinder
Ed Skrein sebagai Ajax
Michael Benyaer sebagai Warlord
Stefan Kapicic sebagai Colossus
Brianna Hildebrand sebagai Negasonic Teenage Warhead
Style Dayne sebagai Jeremy (Pizza Guy)
Kyle Cassie sebagai Gavin Merchant
Taylor Hickson sebagai Meghan Orlovsky

Sinopsis : 

Wade Wilson merupakan bekas Pasukan Khas operasi moonlighting upahan di New York City, terjumpa  Vanessa di bar tempatan. Wilson bercadang untuk propose Venessa selepas setahun mengenali Vanessa. Tidak lama selepas dia menerima, Wilson didiagnosis dengan kanser .Manakala Vanessa setia, Wilson meninggalkan Vanessa, tidak mahu dia melihat dia sedih. Agent Smith, seorang perekrut daripada organisasi rahsia, memberi Wilson peluang untuk menjadi superhero, menjanjikan kebolehan yang akan menyembuhkan kanser Wilson. Wilson menerima tawaran itu dan dibawa ke makmal terpencil di mana dia bertemu Ajax dan Angel Dust. 


Filem ni macam terlalu power untuk budak-budak bawah umur. Bahaya betul content dia. HAHAHA. Itu satu hal, yang satu hal lagi memang dorang membunuh macam makanan dia je. Seram juga la tapi tak seseram filem SAW yang lagi violence. Aku harap Deadpool dan geng join avengers satu hari nanti baru best ramai-ramai. lol


Melukis gais, mampu? 

Masa diagnosis ada kanser

Sebelum jadi superhero.

Die ni yang buat muka deadpool berparut tapi dia juga yang buat jadi superhero.

Deadpool and his face

Habis badan orang. T.T

"Tolong jangan ambil gambar saya, no komennn."


Rating : 8.0/10
Rating IMDB : 8.2/10 daripada 432185 penonton

You Might Also Like

2 comment

  1. Citer nie best tapi tu lah... Asyik mencarut jer si deadpool tu geram lak nengoknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu tak pe, ada je dia mencarut..

      Delete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM