top navigation

HOME TUTORIAL TIPS & TRICK RECIPE REVIEW CONTACT

#MOVIEREVIEW : Trolls (2016)


Trolls adalah filem animasi berdasarkan anak patung Troll yang dicipta oleh Thomas Dam. Filem ini diarahkan oleh Mike Mitchell dan Walt Dohrn, ditulis oleh Jonathan Aibel dan Glenn Berger dan berdasarkan cerita oleh Erica Rivinoja. Filem ini mempunyai suara Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, James Corden dan Gwen Stefani. Filem ini berkisar dua Trolls yang berusaha untuk menyelamatkan kampung mereka dari kemusnahan oleh Bergen, makhluk yang makan Trolls.

Pelakon Suara :

Anna Kendrick sebagai Poppy
Justin Timberlake sebagai Branch
Zooey Deschanel sebagai Bridget 
Christopher Mintz-Plasse sebagai King Gristle 
Christine Baranski sebagai Chef 
Russell Brand sebagai Creek 
Gwen Stefani sebagai DJ Suki 
John Cleese sebagai King Gristle Sr.
James Corden sebagai Biggie 
Jeffrey Tambor sebagai King Peppy 
Ron Funches sebagai Cooper
Aino Jawo sebagai Satin 
Caroline Hjelt sebagai Chenille 
Kunal Nayyar sebagai Guy Diamond
Quvenzhan√© Wallis sebagai Harper 

Sinopsos Trolls :

        Trolls adalah makhluk kecil yang selalu menyanyi dan menari sepanjang hari untuk mengekalkan keceriaan hidup mereka. Walau bagaimanapun, mereka ditemui oleh Bergens, makhluk besar yang tidak pernah merasa gembira, tetapi mendapati bahawa mereka boleh berasa gembira untuk seketika, jika mereka memakan Troll. The Bergen meletakkan Trolls di sebatang pokok di kota dan mengadakan perayaan tahunan, di mana setiap Bergen mendapat perasaan yang bahagia, dengan memakan Troll.
              Walau bagaimanapun, Trolls, yang diketuai oleh Raja mereka selalu bersemangat, melarikan diri melalui terowong bawah tanah pada hari trollstice. Raja Bergen marah dan mula melakukan pencarian Troll tapi tidak dijumpai jejak mereka.
            20 tahun kemudian, anak perempuan Raja Peppy, yang selalu gembira dan optimis Puteri Poppy, mengadakan sebuah parti yang besar untuk meraikan hari mereka melarikan diri dari Bergen, namun Branch telah memberi amaran supaya tidak melakukan parti tersebut kerana akan menarik Bergen. Kebimbangan Branch menjadi kenyataan apabila Chef Bergen yang dibuang dari kota Bergen kerana tidak dapat memenuhi hari trollstice 20 tahun dahulu telah melihat kemeriahan parti troll dan menangkap beberapa Trolls. 
               Poppy adalah antara Trolls yang berjaya untuk menyembunyikan dirinya. Dia juga berjanji kepada ayahnya untuk menyelamatkan rakan-rakannya tetapi dia jugamendapati bahawa tiada satu pun Trolls lain berani untuk meneroka ke Kota Bergen untuk menyelamatkan rakan-rakan mereka jadi dia membuat keputusan untuk pergi seorang diri

Sinopsis seterusnya >> KLIK SINI <<

Ni istana Raja Gristle

Bergen berkumpul untuk hari Trollstice

Pada hari Trollstice, semua troll melarikan diri guna terowong bawah tanah

Ni Raja Peppy

Ni pula Chef yang kena buang dari Kota Bergen

Branch bawa Poppy masuk rumah dia

Pengembaraan Poppy dan Branch untuk selamatkan rakan mereka

OMG! I love him. (no talk)

Dia dok bergurau dengan Branch sebab Branch tak nak High Five dengan dia

Tu Raja Gristle selepas 20 tahun, dorang hidup tak gembira macam dulu sebab tak ada troll

Bridget, dia suka pada Raja Gristle tapi dia seorang maid

Branch dan Poppy jumpa rakan-rakan dia kembali

Poppy dan rakan-rakan dia cuba untuk menolong Bridget untuk dapatkan Raja Gristle

Lastly, dapat juga Bridget dating dengan Raja Gristle

Creek, dia yang jadi pengkhianat dalam Troll

Bila troll sedih, dorang akan bertukar warna kelabu sama macam yang Branch

Chef cuba gertak Raja Gristle bahawa bila makan troll baru dia akan rasa gembira

I love this movie, dia ada banyak moral values yang kita boleh ambil contohnya semangat kekeluargaan. Dalam banyak banyak watak, aku suka watak Cloud Guy tu, memang best, lawak, kelakar semua scene dia. Korang wajib tengok,

Rating : 8/10
Rating IMDB : 6.5/10

1 comment:

  1. Okay masuk dalam senarai nak tengok nanti.. ramai kata siok.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90