Tutorial 64 : Cara Letak Link Dalam Entry Blog

February 24, 2017


HOLLA everybody! Untuk tutorial hari ni, nak ajar korang macam mana cara nak letak link dalam blog, contohnya korang join contest lepas tu tuan contest tu suruh korang tag blogger lain dan korang kena link kan nama blogger tu dengan blog dia. So, jom buat tutorial ni, paling senang.

1. Mula mula korang kena la karang ayat korang dulu.
2. Kemudian, korang highlightkan ayat atau tag macam dekat bawah ni


3. Lepas tu korang tekan butang Link seperti dalam gambar bawah


4. Lepas tekan Link dia akan keluar macam bawah ni, korang masukkan URL yang korang nak


5. Selesai masukkan URL, korang tekan OK.


8. Siap! TADAAAAA!! :)

You Might Also Like

4 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM