Tutorial 59 : Tukar Background Blog Dengan Mudah

January 20, 2017


HOLLA everybody! Untuk tutorial hari ni, nak ajar korang macam mana nak tukar background dengan mudah, tak perlu nak masukkan URL background semua tu. Yang ni terus upload/pilih gambar background yang korang suka. Jom start!

1. Log in > Dashboard > Template  > Customise > Background

2. Kemudian, korang upload gambar background yang korang suka.




3.  Kalau korang tak ada background, boleh terus pilih dekat option yang dah ada tu. hihihi.. 

4. Lepas dah siap upload/pilih, korang tekan Done.

5. Pastikan korang Apply To Blog.

6. Siap!!

You Might Also Like

0 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM