Loghat Kedah Yang Korang Kena Tahu

March 29, 2016

Assalamualaikum

Hai guys, hari ni aku nak share tentang loghat kedah since aku pun lebih kurang orang kedah juga (whattt???) maksud aku keluarga mak aku duduk sana tapi dorang orang melaka. So hard to explain, NVM!. Tahap loghat kedah aku boleh dikatakan diantara golongan intermediate, dimana certain ayat aku paham dan tak paham. So sini aku senaraikan beberapa loghat kedah yang aku jarang dengar. Cekidaut guys.




















Ok. Kalau nak aku senaraikan memang sampai lusa pon tak siap. Ni cuma beberapa yang aku kurang paham kalau hampa habaq kat aku. Mungkin aku terlopong. Lols. Bye guys

Sumber : Facebook

You Might Also Like

1 comment

  1. aku orang kedah.. tapi tak tau pulak mksud ayat atas atas nih.. hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM