Tutorial 23 : Autopublish Post

March 03, 2016

Assalamualaikum

Semenjak dua tiga menjak ni, aku agak busy sikit, jadi tak sempat nak update entry, jadi bagi menyelesaikan masalah ni, aku selalu buat autopublish. Tapi bila ada masa free aku akan blogwalking, komen dekat blog-blog orang lain dan buat entry banyak-banyak terus. Jadinya, MUDAH hidup aku.

Malas cakap panjang. Jom lihat tutorial ni ok?

1. Dashboard > New Post 
2. Tulis title post dan bahagian entry post




3. Lepas tu, korang tengok di bahagian kanan ada Schedule.



4. Korang pilih tarikh korang agak-agak nak publish tu, set masa dan tarikh.


5. Nanti akan jadi schedule macam gambar bawah ni.


6. DONE!!!


Jadi korang tak perlu risau nak post apa kan? Ada free time, korang search dulu benda apa korang nak cerita dan schedule sahaja. Bye!

You Might Also Like

0 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM