20 Perkataan Yang Lebih Baik Digunakan

February 21, 2016

Assalamualaikum.


Siapa bahasa Inggeris dia selalu dapat full mark? Bagi pendapat korang tentang ni. Aku pun kurang power dalam bahasa Inggeris ni, sekarang baru nak usaha menjiwai bahasa Inggeris. Muet pun dapat band berapa je, tunggu IELTS test nanti nak tengok power ke tak bahasa Inggeris aku. Ini ibarat latihan untuk aku dan korang. Kalau dah power bahasa Inggeris, jangan kecam aku. hahaha


Contoh dekat bawah ni sinonim sahaja tapi lagi power guna Keen dari Very Eager. Nampak la macam perghhhhhhh.











































Terima kasih sebab beri ilmu free SCOOPWHOOP



You Might Also Like

4 comment

  1. Kadang-kadang ada perkataan yang kita selalu jumpa, tapi tak tahu maksud dia.. jom join GA kA : http://www.stanzaku.com/2016/02/ga-header-blog-logo-atau-cover-photo-fb.html

    ReplyDelete
  2. nice post! suka jugak stumbled upon post2 mcm ni. i get to learn new things! :D

    Mira | Pretty Little Things

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM