Pelamin Bajet | Pelamin DIY

February 21, 2016

Assalamualaikum.

Sekarang ni kalau korang dah perasan dekat Facebook,Twitter dan Instagram, ramai yang kongsi kan gambar-gambar pelamin DIY mereka dan ada yang menggunakan kayu pallet. Boleh dikatakan dah trending pelamin buat sendiri atau pun DIY (Do-It-Yourself). Dalam cuti sekolah yang lepas, aku juga banyak menerima jemputan kenduri perkahwinan dan aku agak terkejut yang pelamin DIY ini dah tersebar dengan meluas kerana media sosial.


Screen Shot 2016-02-14 at 1.48.57 AM










Pelamin DIY yang hanya menggunakan bajet kurang dari RM100 je. Modal yang dikeluarkan hanyalah untuk :
Kain Jersey
Kertas Mahjung
Kertas A4
Tisu Putih

Kalau tak tahu macam mana nak lipat/DIY kertas, korang boleh tengok video untuk tutorial.

Paper Flower 1 | Paper Flower 2 | Paper Flower 3

You Might Also Like

0 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM