TIPS : SENAMAN UNTUK THIGH GAP / PAHA

February 26, 2016

Assalamualaikum.

Annyeong awak! hihihi. Kalau perempuan yang sihat sihat lebih macam saya mesti ada masalah thigh gap, lepas tu untuk kecilkan thigh gap pula kena lebihkan effort untuk lakukan senaman. Semua perempuan nak dapatkan kaki yang cantik kan? Jom kita lakukan beberapa senaman.

1) Pelvic tilt
2) Side-lying leg lift
3) Side-lying leg lift (cross over)
4) Quadriped arm/ leg raises
5) Wall squat
6) Partial curl
7) Diagonal curl
8) Dead bug
9) The plank



ataupun

1)  Squat
2) Pile squat
3) Curtsy lunge
4) Bottom leg lift [ Side-lying leg lift (cross over) ]
5) Reverse crunch
6) Booty bridge

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/dd/17/99/dd1799619d84190445ed2d97ef07b680.jpg

Kebiasaannya, kalau pernah tengok dalam youtube atau tv, coach akan pakai yoga mat untuk melakukan senaman, jadi bagi sesiapa yang tiada yoga mat mesti tak berapa nak feeling feeling sangat nak bersenam kan? Jadi, mudah saja nak beli yoga mat secara online, boleh terus ke laman web LAZADA, pelbagai jenis yoga mat ada. Nak yang tebal ada, nak yang nipis pun ada, nak yang mahal atau murah pun ada. OK? Sekarang ada semangat tak nak kecilkan paha? 

Lakukan setiap hari bagi mendapat keputusan yang drastik. Ecewah! Selamat bersenam ye.

You Might Also Like

1 comment

  1. Assalamualaikum Cik,

    Saya ingin bertanya sekiranya Cik sudi review laman web kami, sebuah laman web bagi pencarian bilik sewa dan housemates/roommates yang baru dilancarkan awal Oktober 2015.

    Selain dari itu, adakah pihak Cik menyediakan ruang sekiranya kami menyediakan sebuah artikel untuk dikongsikan diruangan blog Cik? Terima kasih saya dahulukan.

    Syahmi Ruhaizat
    syahmiruhaizat@gmail.com
    http://hidup.my/

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM