#BEAUTYREVIEW : TheFaceShop ALOEVERA GEL

February 26, 2016

Assalamualaikum.


Annyeong alovera gel fans! Korang tahu tak dalam alovera gel TheFaceShop terdapat 99% Aloe Barbadensis yang sesuai untuk menenangkan dan melembapkan kulit. Ia boleh digunakan untuk pelbagai tujuan, termasuk pelembap, pek wajah dan penjagaan daripada matahari (after-sun care). Dirumus tanpa 5 additives : paraben, benzophenone, minyak haiwan, minyak mineral,  dan pewarna tiruan.




Pelbagai kegunaan :

1. MAKEUP REMOVER
2. MELEGAKAN KULIT YANG CEDERA
3. ANTI PENUAAN
4. MASKER
5. KULIT KAKI YANG KERING DAN BERKERAK


Aku suka aloevera gel ni sebab dia melembapkan kulit dan murah. Aku beli dekat store dia masa tu tengah sales, memang berpatutan sangat dengan kesan dia. Bau dia pun wangi dan tak melekit (sebab tekstur dia macam watery sikit). Hari tu tangan aku burnt sebab kena periuk panas, aku cuba ikhtiar letak aloevera gel ni, lepas beberapa hari burnt area tu kering. Alhamdulillah. Aku recommend kalau korang nak try tapi better consult dengan sales girl kedai faceshop dulu sebelum beli mana tahu kalau tak kena dengan kulit korang ke.




You Might Also Like

1 comment

  1. yeahh.. kita geng.. sepp sikit..hehe
    memang tak sia2 beli kan.. bekas besar, murah lagii

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM