Peralatan/Gajet Dapur Yang Diperlukan Oleh IbuBapa

February 14, 2016

Assalamualaikum.

Annyeong! Aku boleh dikatakan kategori separuh pandai masak, separuh tak masters dalam masak. Bukan tak pandai terus tapi kalau takat nak cipta resipi masakan alaf baru, aku boleh buat. hahaha.. Tapi disebabkan pelbagai kekangan barangan dapur, so, aku macam tak bersemangat untuk masak. Kalau ada peralatan yang berteknologi tinggi macam bread maker bagai baru best, campak-campak dalam mesin, keluar-keluar dah sebijik roti. Jadi, aku senaraikan peralatan dapur yang syok gila kalau dapat. Harap aje Dato' Vida sponsor *sobs*


1. Food processor
- Mudah untuk membuat sos, pencicah dan sebagainya. 

A serious food processor, £61.36


2. Egg boiler
- Mudah untuk menikmati hidangan telur mengikut kadar masakan anda

An egg boiler, £12.99


3. Blender 3 dalam 1
- Sesuai untuk yang suka smoothies ataupun omellete. Senang untuk digunakan sebab kecil.

A 3-in-1 hand blender, £22

4. Breakfast Sandwich Maker
- Sesuai untuk yang selalu nak cepat pergi kerja.

A breakfast sandwich maker, £50



5. Slow cooker
- Kalau nak selalu makan masakan yang sentiasa panas, boleh guna ini.

A slow cooker, £25.49


6. Electric Grinder
- Sesuai untuk penggemar coffee ataupun yang selalu baking.

An electric grinder, £13.99


7. Bamboo steamer
- Sesuai untuk penggemar makan sihat. 

A bamboo steamer, £14.99

8. Halfmoon blade
- Mudah untuk potong/cincang dengan halus.

A mezzaluna, £16.99


9. Aeropress
- Sesuai untuk penggemar espresso

An Aeropress, £21.25


10. Pisau chef
- Kalau yang pandai chop, beli ni ok.

A chef's knife, £24.99

You Might Also Like

4 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM