Simbol-Simbol di Tag Pakaian Anda

February 23, 2016

Assalamualaikum.



Annyeong guys! Korang mesti selalu nampak simbol-simbol macam iron, washing machine dekat tag pakaian korang kan? Biasanya kalau pakaian baru, kita selalu ragu-ragu kalau pakaian tu patut guna dry cleaner atau campak sahaja dalam mesin basuh dengan pakaian lain.

Lepas tu pulak, ade titik-titik , ade garis-garis dekat simbol tag pakaian tu, apekah? Apa kaitan titik-titik dengan mesin basuh dan iron? Haih. Jom kita selesaikan misteri ni.



WASHING INSTRUCTION


DRYING INSTRUCTION


 IRONING INSRUCTION


BLEACHING INSRUCTION


DRY CLEANING INSRUCTION



*credit to : bussinessinsider*


Kini kita boleh menggunakan panduan ini berguna untuk memecahkan kod simbol-simbol yang sukar difahami pada tag pakaian anda. Ecewah, macam nak decode morse code je kan. HAHA. Sekarang dah faham ape maksud titik-titik tu semua, setitik, duatitik, tigatitik. 

OK. Bye. Semoga Bermanfaat.

You Might Also Like

2 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM