#TRAVEL : Tempat Menarik Di Malaysia / Selangor (PART 1)

February 28, 2016

Assalamualaikum.

Annyeong semua! Apa macam cuti sekolah 2015? Terluang tak cuti panjang korang? Mesti korang pergi berjalan makan angin oversea kan atau tak? HAHAHA. Tahun 2016, jangan bercuti jauh jauh, dalam Malaysia banyak tempat menarik yang korang sendiri tak pernah rasa dan alami. Ini salah satu tempat percutian yang terbaru dan terbaik dalam Malaysia dan terletak di Banting, Selangor. Sesuai untuk golongan remaja, keluarga dan semua rakyat marhaen yang cuba mendapat ketenangan dari kesibukan bandar. Bagi yang tinggal di area selangor/kuala lumpur boleh balik hari je, sebab DEKAT! Nahh, kasi cair mata sikit.....

TADOM HILL RESORTS BANTING

 



   
   








Apa macam, tergugat tak mata korang? Kalau korang jenis yang suka adventure mesti suka tempat macam ni sebab macam macam aktiviti adventure yang mereka sediakan. Harga? Boleh refer dekat bawah, yang ini saya ambil dari facebook, mungkin dah berubah atau mungkin tak.



Day pass
Isnin - Khamis : RM20 seorang 
Jumaat - Ahad : RM23 seorang 

Sewa khemah :
weekdays RM100, weekends RM110

Tadom Bambo Hut (Boleh muat 12 orang)
weekdays RM70, weekend RM80 (harga per person)

Hammock Spheres (Boleh muat 10 orang)
weekdays RM60, weekends RM70 (harga per person)

Info lanjut (More info) : http://tadomhillresorts.com/


Esok ambil cuti, terus fly sini OK! Rugi tak try. Bye!


Hashtag : Malaysia Best Tourist Places / Famous Place in Malaysia / Best Holiday Destination in Malaysia / Tourist Attraction in Malaysia


You Might Also Like

3 comment

  1. walaupun saya orang selangor, saya sendiri tak tau kewujudan tempat ni :o

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM