Tutorial 26 : Cara untuk download video dari youtube dengan mudah

February 15, 2016

Assalamualaikum.

Hari ni nak share tutorial tentang cara untuk download video dari youtube dengan mudah. Ok, jangan buang masa. Let's get to the point..


1. Tengok URL video. (Macam contoh dekat bawah)

https://www.youtube.com/watch?v=DzwkcbTQ7ZE




2. Lepas dah tengok, korang buang perkataan UBE dari YOUTUBE. (Macam contoh dekat bawah)

https://www.yout.com/watch?v=DzwkcbTQ7ZE




3. Lepas dah tukar korang tekan ENTER dan dia akan terus direct ke website Yout (Macam contoh dekat bawah).





4. Kemudian, pilih masa yang korang nak. Contohnya korang nak video start dari 0.50 hingga 3.00.





5. Then, korang boleh PILIH FORMAT apa korang nak sama ada mp3 atau mp4

6. Last sekali,  korang tekan Record MP3





OK DONE ! :D

You Might Also Like

2 comment

  1. sebelum ni pakai keepvid je..nanti nak try yang ni pulak..terima kasih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat mencuba, semoga bermanfaat ye :D

      Delete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM