Tips : Panduan Membuat Resume

February 27, 2016

Assalamualaikum.

Aku nak share sedikit tips untuk membuat resume dari moment colour yang memang gempak gila servis resume infografik yang mereka buat. Kalau korang nak servis dorang boleh layari facebook yang aku berikan dekat bawah okay? Aku pun belajar juga tentang cara buat resume infografik ini sebab memang majikan akan tertarik dengan resume yang simple tapi padat.

Kalau nak ikutkan senang je buat resume, tulis sahaja dalam Microsoft Word, guna font biasa-biasa (times new roman, 12), ye, sangat simple tapi tak menarik. Yang menarik mungkin gambar korang yang berwarna sahaja. Bagi aku layout resume kena menarik macam dekat bawah ini, mungkin sesetengah majikan akan tertarik dengan usaha korang buat resume.


Kalau korang berminat dengan resume infografik ini tapi nak jimat duit, buat sahaja sendiri. Google sahaja tutorial resume infografik. So, dekat bawah ada beberapa tips atau panduan untuk membuat resume korang nampak lebih formal dan menarik. Chekidaut!

















Sumber : MomentColour

You Might Also Like

4 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM