FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91

February 07, 2016

WELCOME EVERYBODY


Hello everyone, okay today I nak buat my first mini giveaway for u all.
Alhamdulillah rezeki yang Allah s.w.t bagi kat I sebelum nih, I niat nak share ngan u all so terbitnya this giveaway. Sebab apa I nak share ngan u all this perfume??? Perfume nih perfume favorite I makna kata kat sini sharing is caring...hahhahah..


Okay, one more thing I nak hadiahkan my fellas for their feedback to myblog based on my rules in this giveaway. 

All to my friend sudi2 la support my GA yang hanya kecil pemberian nya tapi besar maknanya buat blogger baru seperti saya.

Sekiranya, penyertaan melebihi apa yang saya jangkakan akan ada surprise for u all.





Syarat :-



Follow Blog mimiebella91




Follow Blog Dibawah:






Follow Page Dibawah:










Follow Instagram Dibawah:




Senaraikan blog saya dalam Bloglist



Buat satu Entry bertajuk "FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91"

Share Tips Bagaimana anda memilih perfume yang sesuai dengan diri anda?
Minimum 150 patah perkataan.


Tinggalkan Link entry anda di ruangan komen



  • dah submit entry boleh rujuk senarai peserta bertuah
  • 2 orang pemenang dipilih berdasarkan entry bertajuk"FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91"
  • semua peserta akan dimasukkan dalam bloglist saya
  • pastikan anda ikut rules dengan tepat tanpa tercicir, Nsyallah Adorable perfume menjadi milik anda
  • Segment ini akan berlangsung pada 22 January 2016 hingga 28 February 2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



               Tips bagaimana memilih perfume yang sesuai ?

1. Pilih tahap perfume
- Tahap perfume ada banyak contohnya  Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum atau Perfume. Aku suka Eau de Parfum sebab mengandungi kandungan minyak wangian di antara 10-15%. Sesuai dipakai di denyutan nadi, di pergelangan tangan, ataupun di kawasan tepi leher dan tahan agak lama bau dia.

2. Tahu bau kegemaran
- Bau perfume ni banyak contohnya floral, oriental, spicy, woody, citrus dan sebagainya. Aku suka dua jenis bau sama ada buah-buahan dan juga classy. Kalau classy bau dia lebih elegan dan sexy, kalau bau buah-buahan bau dia lebih sweet.

3. Jangan cuba banyak perfume dalam satu masa
- Kebanyakan orang suka buat macam ni, lepas satu dah bau, try lagi satu. Chill dulu kejap (borak-borak dengan jurujual tu), lepas tu bau coffee yang ada dekat situ, try lagi satu.

4. Cuba perfume pada waktu tengahhari

- Sebab deria bau kita pada waktu ni lebih tajam, so dapatlah pilih perfume yang sesuai dengan citarasa sendiri.

OK. bye. TQ

You Might Also Like

0 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM