10 Filem Bollywood Yang Best

April 28, 2016


Wahhh, tajuk macam best je kan? Aku pun baru terkeluar idea ni untuk dibuat entri. Kalau cakap filem bollywood je mesti korang akan ingat yang paling lama dan the best sekali kan? Kalau yang latest aku dah tahu dah filem ape, yang ada janam-janam tu kan? Tengok pelakon pun dah tahu cerita memang gempak punya lah. Paling power sekali kalau cerita top ni keluar dekat TV, memang trending betul dekat facebook dan twitter. 

Berderet timeline facebook dan twitter tentang cerita bollywood top ni, terutama kuch kuch hota hai yang dah tengok beribu kali. Apa yang terpampang dalam kepala korang bila tengok tajuk tu? Cuba kongsi. Jadi hari ni aku buat shortlist 10 filem bollywood kegemaran. 


1. Kuch Kuch Hota Hai (1998)



2. Khabi Kushi Khabi Gham (2001)






3. 3 Idiot (2009)




4. Dilwale (2015)




5. Bajrangi Bhaijaan (2015)




6. PK (2014) 




7. Kal Ho Naa Ho (2003)




8. Mohabbatein (2000)




9. Mann (1999)




10. Slumdog Millionaire (2008)




You Might Also Like

5 comment

  1. semua sya dah tgok kcuali yang last tu...nak tengok lah lepas ni

    ReplyDelete
  2. Kuch kuch hota hai mmg the best... Tgk byk kali pun x jemu. Lagu pun best best...

    ReplyDelete
  3. Semua yang ada SRK, Mrs. A dah tengok banyak kali jugaklah.
    Hurmm... patut ada dalam list ni Dilwale Dulhaniya Leyangge

    ReplyDelete
  4. no 5 and no 10 tak pernah tengok lagi...

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM